04
февраль
2020
Сиқырлы қазан мен оның дәрумен достары
«Мектепке дейінгі шағын орталығы бар Алмалы орта мектебі» КММ бойынша 2019 жылдың 15 қазанында «Сиқырлы қазан мен оның дәрумен достары» атты танымдық сағаттың ақпараты.
Мектебімізде 1-4 сынып оқушыларымен «Сиқырлы қазан мен оның дәрумен достары» тақырыбындағы танымдық сағатын мектеп медбикесі мен бастауыш сынып мұғалімдері өткізді. Салауатты тамақтану ережелері, дәрумендер пайдалы тағам өнімдерінің тамаша қасиеттері және басқа көптеген нәрселер туралы қызықты ақпараттармен бөлісті. Үйренген ережелерді өмірде пайдалансаң сау, күшті әдемі және ақылды болып өсетініне көз жеткізді. Оқушыларға тағам түрлері оның құрамы пайдасы мен зияны туралы әңгіме барысында айтылды. Тамақ ішудегі мәдениет, тазалық туралы да айтылып тамақтану туралы мақал мәтелдерге түсіндіру жұмыстарын жүргізді. Барлық сыныптарға «Дұрыс тамақтансаң, денсаулығың мықты болады» топтамасын оқу ұсынылды.
ДТІЖО С.Шарипова
Мектеп асханасында сатуға тыйым салынған азық-түлік:
• айран, сүзбе және басқа да қышқыл сүт өнімдері;
• туралған ет қосылған құймақтар;
• флотша макарон;
• зельцтерді, форшмактарды, сілікпелерді, паштеттер;
• кремі бар кондитерлік өнімдер;
• морстарды, квастар;
• фритюрде қуырылған өнімдер;
• шала пісірілген жұмыртқа, қуырылған жұмыртқа;
• күрделі (4 компоненттен артық) салаттарды, қаймақ пен майонез қосылған салаттар;
• окрошка;
• саңырауқұлақ;
• үйде дайындалған өнімдер;
• тез дайындалатын құрғақ тағамдық концентраттар негізіндегі бірінші және екінші тағамдар;
• газдалған және алкоголсіз энергетикалық сусындар (минералды және ауызсудан басқа);
• чипсилер, кептірілген нан, гамбургерлер, ход-догтар;
• ащы тұздықтар, кетчуптар.
Мектебімізде 1-4 сынып оқушыларымен «Сиқырлы қазан мен оның дәрумен достары» тақырыбындағы танымдық сағатын мектеп медбикесі мен бастауыш сынып мұғалімдері өткізді. Салауатты тамақтану ережелері, дәрумендер пайдалы тағам өнімдерінің тамаша қасиеттері және басқа көптеген нәрселер туралы қызықты ақпараттармен бөлісті. Үйренген ережелерді өмірде пайдалансаң сау, күшті әдемі және ақылды болып өсетініне көз жеткізді. Оқушыларға тағам түрлері оның құрамы пайдасы мен зияны туралы әңгіме барысында айтылды. Тамақ ішудегі мәдениет, тазалық туралы да айтылып тамақтану туралы мақал мәтелдерге түсіндіру жұмыстарын жүргізді. Барлық сыныптарға «Дұрыс тамақтансаң, денсаулығың мықты болады» топтамасын оқу ұсынылды.
ДТІЖО С.Шарипова
Мектеп асханасында сатуға тыйым салынған азық-түлік:
• айран, сүзбе және басқа да қышқыл сүт өнімдері;
• туралған ет қосылған құймақтар;
• флотша макарон;
• зельцтерді, форшмактарды, сілікпелерді, паштеттер;
• кремі бар кондитерлік өнімдер;
• морстарды, квастар;
• фритюрде қуырылған өнімдер;
• шала пісірілген жұмыртқа, қуырылған жұмыртқа;
• күрделі (4 компоненттен артық) салаттарды, қаймақ пен майонез қосылған салаттар;
• окрошка;
• саңырауқұлақ;
• үйде дайындалған өнімдер;
• тез дайындалатын құрғақ тағамдық концентраттар негізіндегі бірінші және екінші тағамдар;
• газдалған және алкоголсіз энергетикалық сусындар (минералды және ауызсудан басқа);
• чипсилер, кептірілген нан, гамбургерлер, ход-догтар;
• ащы тұздықтар, кетчуптар.